Dixit

26.95
LIB03-001
op voorraad
+

Omschrijving

Eén van de spelers is de verteller voor de speelbeurt. Hij kiest één van de 6 kaarten die hij in zijn hand heeft en omschrijft deze in één zin. De andere spelers kiezen vervolgens één kaart uit hun hand waarvan ze vinden die het meest op de zin van de verteller lijkt.

De gekozen kaarten worden geschud en opengelegd op tafel. De spelers proberen de kaart van de verteller te herkennen tussen alle kaarten die op de tafel liggen. Elke speler stemt dan in het geheim voor de afbeelding waarvan hij denkt dat die van de verteller is.

Wanneer iedereen gestemd heeft, worden de stemmen opengelegd en de verteller laat weten welke kaart van hem is. Als alle of geen enkele van de spelers op de kaart van de verteller gestemd heeft, dan krijgt de verteller 0 punten en de rest 2 punten. In de andere gevallen scoren de verteller en de spelers die juist hebben geraden 3 punten. Daarnaast krijgt een speler 1 punt per stem die hij op zijn kaart heeft gekregen.

In dit leuke partyspel moet je dus als verteller een creatieve omschrijving verzinnen die niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk is.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 3-6
Leeftijd:
8+
Gemiddelde speelduur:
30 minuten
Taal:
  • NL

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling