Trajan

44.95
HUT40015
op voorraad
+

Omschrijving

Het Romeinse rijk wordt geregeerd door keizer Trajanus en heeft niets meer te duchten van de omliggende landen. Onderhuids is er echter een strijd gaande om invloed en macht te vergaren in de politiek, handel en het leger.

De spelers beginnen met actiestenen in verschillende kleuren in elk van de zes verschillende actievelden op hun speelbord. In een beurt pak je alle actiestenen in één van de velden en verdeel je deze vervolgens over de daarop volgende velden. Het laatste veld waar je een actiesteen op legt, bepaalt dan welke actie je uit mag voeren. Je mag ook de bonustegel bij dit veld gebruiken als je de kleuren die op deze bonustegel afgebeeld zijn op het veld hebt gekregen.

Met de geselecteerde acties kun je nieuwe bonustegels kiezen, goederen verzamelen, goederen verschepen, gebouwen bouwen, gebieden veroveren of invloed uitoefenen op de politiek. Al deze opties leveren punten op en je moet dus goed bepalen waar jij de grootste slag kunt slaan. Je moet echter ook rekening houden met de wensen van het volk om strafpunten te voorkomen.

Wie maakt het beste gebruik van de mogelijkheden van het Romeinse rijk en wint dit spannende spel?

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
13+
Gemiddelde speelduur:
90 minuten
Taal:
  • NL
  • EN

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling