13 Days: The Cuban Missile Crisis, 1962

39.95
UPR11962
op voorraad
+

Omschrijving

Hoe zou jij reageren tijdens de Cubacrisis en omgaan met de bijbehorende dilemma's? En belangrijker: blijkt dit de juiste strategie te zijn en het gewenste eindresultaat te hebben?

In dit spel speel je kaarten uit je hand om ze te gebruiken voor de actiepunten of om de historische gebeurtenis op de kaart te laten plaatsvinden. Met de actiepunten kun je jouw invloed in de verschillende regio's vergroten, maar dit vergroot ook het risico op escalatie van het conflict. Om dit te voorkomen kun je ook actiepunten spenderen om jouw invloed juist af te laten nemen in bepaalde gebieden.

Als je echter een kaart speelt die eigenlijk bij jouw tegenstander hoort, dan kun je alleen de actiepunten gebruiken en mag de tegenstander de gebeurtenis plaats laten vinden als hij dat wenst.

Waar je invloed hebt, is van belang tijdens scoretellingen. De spelers hebben allemaal geheime agenda's die bepalen waar en hoe er gescoord gaat worden en dit beïnvloedt dus waar zij hun invloed vergroten en verkleinen. je moet dus de plannen van jouw tegenstanders goed doorzien en jouw eigen agenda's in de gaten houden om de leider te blijven in deze crisis.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2
Leeftijd:
10+
Gemiddelde speelduur:
45 minuten
Taal:
  • EN

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling