Path of Light and Shadow

74.95
IBCPATH1
alleen op bestelling
+

Omschrijving

Een tiran heeft de macht gegrepen en de rechtmatige leiders verdreven uit het land. De spelers kruipen in de huid van de afstammelingen van deze koningen en gaan met hun volgelingen op pad om terug te winnen waar ze recht op hebben.

Elke speler begint met een eigen deck vol arbeiders, dienstplichtigen en adviseurs. Al deze karakters leveren je de arbeid en gevechtskracht op die je nodig hebt om gebouwen te bouwen, vijanden aan te vallen en jezelf te verdedigen. Tijdens het spel huur je tevens nieuwe volgelingen in of promoveer je jouw bestaande volgelingen naar betere versies om meer te kunnen doen met jouw kaarten.

Je kunt ook zwakkere volgelingen verbannen uit jouw deck, maar dat wordt wel gezien als een wrede daad. Hoe wreed of barmhartig je bent kan van invloed zijn op de score, maar ook op de werking van verschillende kaarten.

Bij gevechten speel je meerdere kaarten uit jouw hand en tel je de kracht van die kaarten bij elkaar op. De kaart met de hoogste kracht wordt er echter niet bij opgeteld, maar bepaalt hoeveel dobbelstenen je mag gooien. Deze worp kan je nog meer kracht opleveren, maar ook er voor zorgen dat je de aangevallen kastelen permanent beschadigd. Hierdoor wordt het voor jou weer lastiger om het kasteel te verdedigen als je het overgenomen hebt.

Word jij een wrede leider die zijn volgelingen verband als ze geen nut meer hebben en alle kastelen met de grond gelijk maakt? Of ben jij juist een barmhartige leider die zijn volgelingen de kans geeft om te groeien en zorgt dat het land zijn historie behoudt? Beide wegen hebben hun voor- en nadelen, dus neem een wijs besluit.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
14+
Gemiddelde speelduur:
90 minuten
Taal:
  • EN

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling