Scythe

74.95
NB
STM600
op voorraad
+

Omschrijving

Na de oorlog in Europa sloot de stadstaat The Factory haar poorten, omdat Tesla het niet eens was met het gebruik van zijn machines. Jarenlang werd er niets meer vernomen, maar nu proberen vijf buurlanden proberen dit mysterieuze gebied te annexeren.

In dit spel speelt iedere speler een karakter die door zijn land er op uitgestuurd wordt om volgelingen te recruteren, gebouwen op te richten en grondstoffen te ontginnen om hun gigantische mechs te activeren. Dit doe je door acties uit te voeren op jouw spelersbord. Deze acties kun je ook verbeteren, waardoor ze zowel krachtiger als goedkoper worden. Op het grote speelbord ontdekt jouw leider de nieuwe gebieden en moet hij daar belangrijke (morele) keuzes maken. Daarnaast kun je jouw mechs gebruiken om gebieden te veroveren op jouw tegenstanders.

Dit alles heeft als doel om de populariteit van jouw land te vergroten zodat ze de steun van het volk hebben als ze The Factory overnemen. Zo kun je bijvoorbeeld populariteit winnen door veel gebouwen op te richten, al jouw Mechs te activeren, gevechten te winnen, nieuwe technologieën te ontwikkelen of jouw geheime opdracht te vervullen.

Elke factie heeft eigen mogelijkheden en grondstoffen, waardoor je telkens nieuwe strategieën moet gebruiken. Daarnaast zullen de gebeurtenissen en de mogelijkheden die The Factory biedt elk spel anders zijn. Alleen de speler die al deze factoren weet te doorgronden zal de nieuwe leider van The Factory worden.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 1-5
Leeftijd:
14+
Gemiddelde speelduur:
105 minuten
Taal:
  • EN

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling