Bespaar 17%

Die Burgen von Burgund

Normale prijs: 29.95
24.95
U bespaart: 5.00 (17%)
RAV-269143
op voorraad
+

Omschrijving

Als een Franse prins in de 15e eeuw probeer je jouw landgoed te ontwikkelen. Een gewiekste handelsgeest en bouwkundig inzicht zijn benodigd om deze landerijen te laten groeien en bloeien.

Elke ronde zijn er nieuwe landtegels en goederen beschikbaar voor de spelers. De spelers rollen hun dobbelstenen om hun opties te bekijken. Daarnaast hebben ze een aantal arbeiders waarmee ze de waarden van hun dobbelstenen kunnen manipuleren om andere opties te kunnen kiezen.

Als een speler een dobbelsteen inzet, dan kan hij daarmee landtegels verkrijgen uit het vak met hetzelfde nummer. Deze landtegel wordt dan in zijn voorraad gelegd, maar hij heeft nog een dobbelsteen nodig om hem op een gelijk genummerd en gekleurd vakje in zijn eigen speelveld te leggen. Zodra je dit doet, krijg je het voordeel van deze tegel en kun je bijvoorbeeld gratis nog een tegel plaatsen, goederen verzamelen of punten krijgen.

De spelers kunnen ook een dobbelsteen inzetten om goederen te verschepen. Hiervoor ontvang je geld waarmee je extra tegels kunt kopen. Dit is belangrijk, want hoe eerder je een gelijk gekleurde sectie van je landgoed afbouwt, hoe meer punten je er voor zult krijgen.

Na 5 ronden wordt bepaald wie de meeste punten heeft verdiend en wordt zijn landgoed uitgeroepen tot het belangrijkste landgoed van Frankrijk.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
12+
Gemiddelde speelduur:
60 minuten
Taal:
  • EN

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling