Ceylon

35.95
LDNV210001
op voorraad
+

Omschrijving

Een dodelijke schimmel heeft alle koffieplantages op Ceylon vernietigd. Om een oplossing te bieden aan dit probleem, zijn de landbouwers thee gaan verbouwen.

In dit spel probeer jij een zo groot mogelijk steentje bij te dragen aan de heropbouw van het eiland na deze plaag. Je bouwt daartoe plantages op de beste plekken van het eiland, oogst de beste thee en zorgt voor een wereldwijde export.

Dit doe je door kaarten uit te spelen en één van de drie opties te kiezen. Met elke kaart kun je over het bord bewegen of geld krijgen, maar om bijvoorbeeld een plantage aan te leggen op jouw positie moet je een kaart kiezen waarop de bovenste of onderste helft deze actie toont. Alle andere spelers kunnen daarna echter uit de opties kiezen die jij niet gekozen hebt, dus je moet goed nadenken welke kaart je speelt.

En er is nog meer interactie tussen de spelers, want je kunt ook thee van andermans naburige plantages oogsten (maar dan geef je punten weg), er is strijd om de beste plantagelocaties en je wilt de lokale bestuurders beïnvloeden om hun gunst te verkrijgen. De speler die hier het beste mee weet om te gaan en de meeste contracten vervult, zal de winnaar zijn van het spel.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
10+
Gemiddelde speelduur:
60 minuten
Taal:
  • EN
  • ES

Beoordelingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling