Cheesonomics (North America Edition)

27.95
EAG-FRD101452
alleen op bestelling
+

Omschrijving

Kun jij de beste kazen produceren en daar een goede winst uit melken? Manipulatie van de markt, een goed geheugen en goede strategie zijn vereist om de beste kazenhandelaar te worden van Noord-Amerika.

Elke ronde moet je kiezen of je kaas gaat karnen, produceren of verkopen.

Als je karnt, dan kun je kaarten van je tegenstanders opeisen en door een kleur of een dier te kiezen waarvan zij kaarten in de hand hebben. Daarna plaats je jouw kaasmes op die kleur of diersoort om aan te geven dat niemand anders die kleur of diersoort deze ronde mag vragen.

Je kunt ook kaas produceren. Je speelt dan alle kazen van één kleur of diersoort uit zijn hand zodat ze te koop aangeboden worden. Daarna vul je je hand aan.

Als je kazen gaat verkopen, dan kies je maximaal drie kazen van één kleur of diersoort en ontvangt daarvan geld op basis van wat de markt vraagt. De speler manipuleert vervolgens de marktwens door één van de kaassoorten om te draaien. Om hier een goede keuze te maken, moet je een goed geheugen hebben.

De speler die zo het meeste geld verdient, wint dit spannende spel. Je kunt het spel echter op drie niveaus spelen die de spelers telkens meer opties geven om de tegenstanders dwars te zitten en tactische zetten te maken.

Deze Noord-Amerikaanse editie van Cheesonomics bevat kazen uit Wisconsin, California, New York, Oregon en Canada.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-5
Leeftijd:
8+
Gemiddelde speelduur:
30 minuten
Taal:
  • EN